<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2002/07/owl#NamedIndividual> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#Concept> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "\u00E9leveur"@fr . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "livestock producer"@en . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingLoom> "livestockproducer" . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "Toute personne dont la profession est d\u2019\u00E9lever du b\u00E9tail de s\u00E9lection ou de rente. On estime qu\u2019en France, o\u00F9 l\u2019on d\u00E9nombre 440 000 exploitations agricoles dont 40% ont une activit\u00E9 d\u2019\u00E9levage, il existe environ 100 000 \u00E9leveurs professionnels tirant tout ou partie de leur revenu des diff\u00E9rentes productions de b\u00E9tail de boucherie-charcuterie-volaille. En UE \u00E0 28, on comptabilise 10,8 millions d\u2019exploitations dont 50% en Pologne et Roumanie. On estime qu\u2019en moyenne une exploitation sur cinq a une activit\u00E9 d\u2019\u00E9levage. Au plan mondial, les \u00E9leveurs constitue une partie tr\u00E8s importante de la population agricole, sans doute majoritaire mais les statistiques sont impr\u00E9cises. La FAO estime pour sa part \u00E0 1,1 milliard le nombre d\u2019\u00E9leveurs pauvres dans le monde, subsistant \u00E0 peine gr\u00E2ce \u00E0 leur troupeau, voire \u00E0 leur seul animal."@fr . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "Any person who raises livestock for breeding or production. It is estimated that in France, where there are 440,000 farms, 40% of which have a livestock production activity, there are about 100,000 professional livestock producers all or part of whose income comes from different livestock productions (meat, charcuterie, poultry).\nIn the 28 European Union nations, there are 10.8 millions farms, half of them in Poland and Romania. It is estimated that one out of five farms has a livestock production activity.\nWorldwide, livestock producers are a very large part of the farming population, undoubtedly a majority but statistics are not precise. The FAO (Food and Agricultural Organization) estimates the number of poor livestock producers in the world, barely subsisting thanks to their herd, even a single animal, at 1.1 billion."@en . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C324> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C811> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1397> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C682> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#inScheme> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C324> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C811> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C682> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1013> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#related> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1397> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> .
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