<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <rdf:RDF xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#" xmlns:ns0="http://opendata.inrae.fr/ThViande/" xmlns:skos="http://www.w3.org/2004/02/skos/core#" xmlns:owl="http://www.w3.org/2002/07/owl#" xmlns:metadata_def="http://data.bioontology.org/metadata/def/"> <skos:Concept rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"> <rdf:type rdf:resource="http://www.w3.org/2002/07/owl#NamedIndividual"/> <skos:broader rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C514"/> <skos:definition xml:lang="en">Describes the meat of cows, sheep and horses, as opposed to white meat, chicken and pork (the latter in France). In Anglo-Saxon countries, pork is considered a red meat.</skos:definition> <skos:definition xml:lang="fr">Qualifie les viandes de bovin, d’ovin et d’équins par opposition aux viandes blanches, la volaille et le porc (en France), chez les Anglo-saxons le porc est classé dans les viandes rouges.</skos:definition> <skos:prefLabel xml:lang="en">red</skos:prefLabel> <skos:prefLabel xml:lang="fr">viande rouge</skos:prefLabel> <skos:narrower rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1008"/> <skos:related rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1220"/> <metadata_def:mappingLoom>red</metadata_def:mappingLoom> <metadata_def:mappingSameURI rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"/> <skos:inScheme rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus"/> </skos:Concept> <rdf:Description rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1008"> <skos:broader> <rdf:Description rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"> <metadata_def:mappingSameURI rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"/> </rdf:Description> </skos:broader> </rdf:Description> <rdf:Description rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C514"> <skos:narrower rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"/> </rdf:Description> </rdf:RDF>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rdf:RDF xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#" xmlns:ns0="http://opendata.inrae.fr/ThViande/" xmlns:skos="http://www.w3.org/2004/02/skos/core#" xmlns:owl="http://www.w3.org/2002/07/owl#" xmlns:metadata_def="http://data.bioontology.org/metadata/def/">
  <skos:Concept rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342">
    <rdf:type rdf:resource="http://www.w3.org/2002/07/owl#NamedIndividual"/>
    <skos:broader rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C514"/>
    <skos:definition xml:lang="en">Describes the meat of cows, sheep and horses, as opposed to white meat, chicken and pork (the latter in France).
In Anglo-Saxon countries, pork is considered a red meat.</skos:definition>
    <skos:definition xml:lang="fr">Qualifie les viandes de bovin, d’ovin et d’équins par opposition aux viandes blanches, la volaille et le porc (en France), chez les Anglo-saxons le porc est classé dans les viandes rouges.</skos:definition>
    <skos:prefLabel xml:lang="en">red</skos:prefLabel>
    <skos:prefLabel xml:lang="fr">viande rouge</skos:prefLabel>
    <skos:narrower rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1008"/>
    <skos:related rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1220"/>
    <metadata_def:mappingLoom>red</metadata_def:mappingLoom>
    <metadata_def:mappingSameURI rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"/>
    <skos:inScheme rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus"/>
  </skos:Concept>
  <rdf:Description rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1008">
    <skos:broader>
      <rdf:Description rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342">
        <metadata_def:mappingSameURI rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"/>
      </rdf:Description>
    </skos:broader>
  </rdf:Description>
  <rdf:Description rdf:about="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C514">
    <skos:narrower rdf:resource="http://opendata.inrae.fr/ThViande/C342"/>
  </rdf:Description>
</rdf:RDF>