@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix ns0: <http://opendata.inrae.fr/ThViande/> .
@prefix owl: <http://www.w3.org/2002/07/owl#> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix metadata_def: <http://data.bioontology.org/metadata/def/> .
ns0:C1051
skos:broader ns0:C1363 .
ns0:C1363
metadata_def:mappingLoom "meatmarket" ;
metadata_def:mappingSameURI ns0:C1363 ;
a owl:NamedIndividual, skos:Concept ;
skos:definition "All the transactions concerning meat as food, in a defined space and time: local or worldwide, spot or term, etc. The meat market is run, in France, elsewhere in Europe and in most of the world, according to free market principles, considering supply and demand and health regulations. However, to take into account the fact that it is a food staple and a central agricultural production, governments and international bodies sometimes (even often) intervene to correct market variations considered excessive: intervention, stockpiling and dumping, assisted exports, import or export taxation, quotas, price controls, various obstacles (for example, administrative) to free circulation, more rarely merchandise destruction."@en, "Ensemble des transactions portant sur la denrée viande, dans un espace et en un temps définis : local ou mondial, spot ou à terme etc. Le marché des viandes est, en France, en Europe et dans une grande partie du monde, géré selon les principes du marché libre, en considération de l’offre, de la demande et des règles sanitaires. Mais pour tenir compte de son caractère de denrée de première nécessité et de production centrale de l’agriculture, les États ou les instances internationales interviennent parfois (souvent…) pour corriger les variations jugées excessives des marchés : intervention, stockage-déstockage, exportations aidées, taxation des importations ou des exportations, quotas, contrôles des prix, obstacles divers (par exemple administratifs) à la libre circulation, plus rarement destructions de marchandises."@fr ;
skos:inScheme ns0:MeatThesaurus ;
skos:narrower ns0:C1051, ns0:C1364, ns0:C239 ;
skos:prefLabel "marché et commercialisation du bétail et de la viande"@fr, "meat market"@en ;
skos:topConceptOf ns0:MeatThesaurus .
ns0:C1364
skos:broader ns0:C1363 .
ns0:C239
skos:broader ns0:C1363 .
ns0:MeatThesaurus
skos:hasTopConcept ns0:C1363 .
@prefix rdf: <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#> .
@prefix ns0: <http://opendata.inrae.fr/ThViande/> .
@prefix owl: <http://www.w3.org/2002/07/owl#> .
@prefix skos: <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#> .
@prefix metadata_def: <http://data.bioontology.org/metadata/def/> .
ns0:C1051
skos:broader ns0:C1363 .
ns0:C1363
metadata_def:mappingLoom "meatmarket" ;
metadata_def:mappingSameURI ns0:C1363 ;
a owl:NamedIndividual, skos:Concept ;
skos:definition "All the transactions concerning meat as food, in a defined space and time: local or worldwide, spot or term, etc. The meat market is run, in France, elsewhere in Europe and in most of the world, according to free market principles, considering supply and demand and health regulations. However, to take into account the fact that it is a food staple and a central agricultural production, governments and international bodies sometimes (even often) intervene to correct market variations considered excessive: intervention, stockpiling and dumping, assisted exports, import or export taxation, quotas, price controls, various obstacles (for example, administrative) to free circulation, more rarely merchandise destruction."@en, "Ensemble des transactions portant sur la denrée viande, dans un espace et en un temps définis : local ou mondial, spot ou à terme etc. Le marché des viandes est, en France, en Europe et dans une grande partie du monde, géré selon les principes du marché libre, en considération de l’offre, de la demande et des règles sanitaires. Mais pour tenir compte de son caractère de denrée de première nécessité et de production centrale de l’agriculture, les États ou les instances internationales interviennent parfois (souvent…) pour corriger les variations jugées excessives des marchés : intervention, stockage-déstockage, exportations aidées, taxation des importations ou des exportations, quotas, contrôles des prix, obstacles divers (par exemple administratifs) à la libre circulation, plus rarement destructions de marchandises."@fr ;
skos:inScheme ns0:MeatThesaurus ;
skos:narrower ns0:C1051, ns0:C1364, ns0:C239 ;
skos:prefLabel "marché et commercialisation du bétail et de la viande"@fr, "meat market"@en ;
skos:topConceptOf ns0:MeatThesaurus .
ns0:C1364
skos:broader ns0:C1363 .
ns0:C239
skos:broader ns0:C1363 .
ns0:MeatThesaurus
skos:hasTopConcept ns0:C1363 .