<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2002/07/owl#NamedIndividual> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#Concept> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "meat market"@en . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "march\u00E9 et commercialisation du b\u00E9tail et de la viande"@fr . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingLoom> "meatmarket" . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#topConceptOf> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "All the transactions concerning meat as food, in a defined space and time: local or worldwide, spot or term, etc. The meat market is run, in France, elsewhere in Europe and in most of the world, according to free market principles, considering supply and demand and health regulations. However, to take into account the fact that it is a food staple and a central agricultural production, governments and international bodies sometimes (even often) intervene to correct market variations considered excessive: intervention, stockpiling and dumping, assisted exports, import or export taxation, quotas, price controls, various obstacles (for example, administrative) to free circulation, more rarely merchandise destruction."@en . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "Ensemble des transactions portant sur la denr\u00E9e viande, dans un espace et en un temps d\u00E9finis : local ou mondial, spot ou \u00E0 terme etc. Le march\u00E9 des viandes est, en France, en Europe et dans une grande partie du monde, g\u00E9r\u00E9 selon les principes du march\u00E9 libre, en consid\u00E9ration de l\u2019offre, de la demande et des r\u00E8gles sanitaires. Mais pour tenir compte de son caract\u00E8re de denr\u00E9e de premi\u00E8re n\u00E9cessit\u00E9 et de production centrale de l\u2019agriculture, les \u00C9tats ou les instances internationales interviennent parfois (souvent\u2026) pour corriger les variations jug\u00E9es excessives des march\u00E9s : intervention, stockage-d\u00E9stockage, exportations aid\u00E9es, taxation des importations ou des exportations, quotas, contr\u00F4les des prix, obstacles divers (par exemple administratifs) \u00E0 la libre circulation, plus rarement destructions de marchandises."@fr . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1051> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1364> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C239> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#inScheme> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1364> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C239> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#hasTopConcept> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1051> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1363> .
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