<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2002/07/owl#NamedIndividual> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#Concept> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "m\u00E9tiers de la fili\u00E8re viande"@fr . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "meat professions"@en . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingLoom> "meatprofessions" . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#topConceptOf> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "De la production \u00E0 la distribution des viandes et des produits \u00E0 base de viandes, la fili\u00E8re r\u00E9unit un grand nombre de m\u00E9tiers commerciaux, industriels et artisanaux. Tous exigent des savoir-faire sp\u00E9cifiques, souvent tr\u00E8s techniques. Ils sont le plus souvent enseign\u00E9s par la voie de l\u2019apprentissage et de l\u2019alternance, mais les diff\u00E9rents cursus donnent acc\u00E8s aux dipl\u00F4mes de l\u2019enseignement secondaire et sup\u00E9rieur. Depuis 2020, un dipl\u00F4me de \u00AB Licence Professionnelle Commerce Boucher manager - Dipl\u00F4me Universitaire de niveau II \u00BB est d\u00E9livr\u00E9 par l\u2019ENSMV-Paris"@fr . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "From the production to the distribution of meat and meat-based products, the sector has a large number of commercial, industrial and traditional professions. All of them require specific expertise, often very technical. They are most often taught through an apprenticeship system and work\tstudy programs, but the different methods can lead to secondary and post-secondary diplomas. Since 2020, a \u201CProfessional Commerce Butcher Manager Bachelor\u2019s \u2013 level II university degree\u201D can be earned at the ENSMV of Paris."@en . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1366> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1399> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C420> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1365> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1217> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1527> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C118> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1025> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1203> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1229> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C328> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#inScheme> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1366> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1217> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1527> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#hasTopConcept> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1365> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C118> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1025> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1203> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1399> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C420> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1229> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> . <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C328> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2002/07/owl#NamedIndividual> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#type> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#Concept> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "m\u00E9tiers de la fili\u00E8re viande"@fr .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#prefLabel> "meat professions"@en .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingLoom> "meatprofessions" .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#topConceptOf> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "De la production \u00E0 la distribution des viandes et des produits \u00E0 base de viandes, la fili\u00E8re r\u00E9unit un grand nombre de m\u00E9tiers commerciaux, industriels et artisanaux. Tous exigent des savoir-faire sp\u00E9cifiques, souvent tr\u00E8s techniques. Ils sont le plus souvent enseign\u00E9s par la voie de l\u2019apprentissage et de l\u2019alternance, mais les diff\u00E9rents cursus donnent acc\u00E8s aux dipl\u00F4mes de l\u2019enseignement secondaire et sup\u00E9rieur. Depuis 2020, un dipl\u00F4me de \u00AB Licence Professionnelle Commerce Boucher manager - Dipl\u00F4me Universitaire de niveau II \u00BB est d\u00E9livr\u00E9 par l\u2019ENSMV-Paris"@fr .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#definition> "From the production to the distribution of meat and meat-based products, the sector has a large number of commercial, industrial and traditional professions. All of them require specific expertise, often very technical. They are most often taught through an apprenticeship system and work\tstudy programs, but the different methods can lead to secondary and post-secondary diplomas. Since 2020, a \u201CProfessional Commerce Butcher Manager Bachelor\u2019s \u2013 level II university degree\u201D can be earned at the ENSMV of Paris."@en .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1366> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1399> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C420> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1365> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1217> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1527> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C118> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1025> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1203> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1229> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#narrower> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C328> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#inScheme> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> <http://data.bioontology.org/metadata/def/mappingSameURI> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1366> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C940> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1217> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1527> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/MeatThesaurus> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#hasTopConcept> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1365> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C118> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1025> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1203> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1399> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C420> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1229> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .
<http://opendata.inrae.fr/ThViande/C328> <http://www.w3.org/2004/02/skos/core#broader> <http://opendata.inrae.fr/ThViande/C1359> .